На сайті президента з'явилася петиція, про розблокування прийнятого Верховною Радою питання щодо доплат військовим у розмірі 30 тисяч грн.

У кожного українця є можливість посприяти у виділенні військовим в отриманні доплат в розмірі 30 тисяч. Петиція про негайне проведення засідання Ради щодо розблокування доплат 30 тисяч гривень військовим, поліцейським, пожежникам нацгвардійцям набрала майже 19 тисяч голосів. Залишилось 6 тисяч.

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

У Раді заблокували виплати військовою ухвалою депутата від Голоса Цабаля. Нам потрібно якнайшвидше зібрати підписи, і ми зможемо домогтися розблокування виплат нашим військовим, — пише автор петиції нардеп Гончаренко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нардеп нагадав, що 10 квітня, 254 народні депутати підтримали поправку до законопроєкту № 8312, яка має повернути на період воєнного стану додаткові виплати 30 тисяч гривень військовослужбовцям, поліцейським і ДСНС.

Військовослужбовці. Фото: скрін youtube
Військовослужбовці. Фото: скрін youtube

Але на наступний день 11 квітня, народний депутат від фракції "Голос" Володимир Цабаль вніс до Верховної Ради постанову №8312-П, яка фактично блокує ухвалене парламентом рішення про повернення виплат.

Тепер кілька тижнів до наступного засідання цей законопроєкт (№ 8312) не може бути підписаний спікером парламенту Русланом Стефанчуком, а відповідно і президентом Володимиром Зеленським, поки не відбудеться розгляд цієї постанови. І фактично зараз цей законопроєкт не може працювати для наших військових.

Нагадаємо, ми писали, про 800 тисяч в одні руки: з 1 травня українцям стане доступний ще один вид допомоги, хто може отримати.

Як повідомляв "Знай.ua" експерт показав, де навести порядок, щоб знайти гроші для військових без друку, та збільшення податку.

Також "Знай.ua" інформував від 4186 до 5025 грн: які категорії громадян можуть оформити пенсію по інвалідності в Україні.