На думку експерта варто навести лад на митниці та ринку підакцизних товарів, так можна знайти кошти на виплату військовим по 30 тис. грн без друку грошей та збільшення податків.

Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України та член Української ради бізнесу Михайло Непран в ефірі Еспресо.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Додаткові виплати військовим — це адекватно і правильно. Є варіант наведення порядку — митниця (скільки мільярдів іде контрабандою), підакцизний ринок, ринок алкоголю, тютюну. Якщо так розібратися, то можна знайти ці гроші. Не вмикаючи друкарський станок і не підіймаючи податки", - вважає він.

Товари на митниці. Фото: Youtube
Товари на митниці. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Він також зазначив, що у владі також це прорахували — можна забезпечити в теперішніх умовах. Навести порядок на митниці, як програма мінімум. Митниця, ринок алкоголю і тютюну — це три позиції все перекривають. Внутрішні можливості, за словами експерта, в Україні є. Якщо є політична воля — все це можна зробити.

Нагадаємо, що 10 квітня Верховна Рада проголосувала за повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим, також доплати повернуть працівникам ДСНС і поліцейським.

Нагадаємо, ми писали, що Андрусів знайшов гроші на доплати ЗСУ: "Моршинська", "Київстар" та helsi.me все ще належать олігарху Фрідману.

Як повідомляв "Знай.ua" військовий збір 4,5%: де шукають гроші на 30 тисяч доплати військовим в тилу.

Також "Знай.ua" інформував, на яку суму можуть розраховувати воїни ЗСУ після виходу на пенсію: віллу не купиш.