Наразі кількість пенсіонерів в Україні становить понад 10 мільйонів людей, що не дуже тішить звичайних громадян, які працюють при офіційному працевлаштуванні.

Тим більше, це стосується не тільки того, що відсоток заробітної плати йде як податок на утримання кількох пенсіонерів. А ще й тому, що з роками розмір страхового стажу лише збільшуватиметься. Тому, щоб вийти на заслужений відпочинок, доведеться добре попрацювати.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Українські законодавці передбачають щорічне збільшення мінімального страхового стажу для отримання пенсії до 2028 року. Отже, починаючи з 2023 року мінімальний стаж, необхідний для виходу на пенсію у віці 60 років, зростатиме щорічно.

У 2023 році, щоб вийти на пенсію у віці 60 років, необхідно мати 30 років підтвердженого страхового стажу. Якщо ви за все своє життя відпрацювали менше, ніж звичайно, тоді ви зможете "відпочити" тільки після 63 або 65 років. Ті, кому виповниться 63 роки, зможуть отримувати пенсію за наявності щонайменше 20 років стажу. Особам, яким виповниться 65 років наступного року, необхідно мати щонайменше 15 років стажу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Громадяни, які не наберуть необхідного стажу до 65 років, не зможуть отримувати пенсію, але отримають право на соціальну допомогу від держави.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Заплановане завершення переходу до нових вимог страхового стажу відбудеться у 2028 році. Тоді для виходу на пенсію у 60 років громадянам доведеться мати щонайменше 35 років стажу. Щороку додаватиметься рік необхідного стажу для виходу на пенсію.

Нагадаємо, українцям підказали, як подати заяву на перерахунок пенсії онлайн: проста інструкція

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонерам знову підвищать виплати: коли чекати на індексацію

Знай.ua писав, хотіли як краще, а вийшло, як завжди: озвучено реальний розмір середньої зарплати в Україні