Для всіх наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Важливо знати те що, що у системі виплат присутня доплата за вік, суми різні і залежить від категорії одержувача. Все справедливо, що старший громадянин, то вища сума доплати.

Про це всім українським пенсіонерам вирішили нагадати експерти порталу "На пенсії".

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що з квітня 2020 року в Україні було запроваджено доплати пенсіонерам 80 років та старше. Потім, у жовтні 2021-го, вікову надбавку встановили людям похилого віку від 75 років до 79 років. З жовтня 2022 року доплати за вік стали отримувати особи віком 70-74 років.

Сума виплат різна в різній категорії одержувачів: що старша — то більше. Відповідна надбавка встановлюється з дня досягнення певного віку. Періодично розміри виплат індексують.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

На сьогоднішній день розмір надбавки становить:

- для осіб віком від 70 до 74 років включно – 300 гривень;

- для осіб віком від 75 до 79 років включно – 456 гривень;

- для осіб віком від 80 років та старших – 570 гривень.

Також у деяких громадян можуть виникнути питання, чому ж за ці роки так і не було здійснено таких "підвищень". Важливе уточнення про те, що право на такі доплати мають особи, пенсія яких не перевищує 10 340 грн.

Нагадаємо, пенсіонерам знову підвищать виплати: коли чекати на індексацію.

Раніше повідомлялося, як отримати пільги на газ: платити менше не так важко.

Також, хто з українок отримає доплату 733 гривні: нові надбавки до пенсії.