В Україні пенсіонери мають право на перерахунок за стажем, якщо після призначення пенсії вони пропрацювали ще 2 роки, а останню автоматичну індексацію для працюючих осіб проводили у квітні 2023 року.
Щоб виплати від держави призначили чи перерахували коректно, потрібно відповідати вимогам. Зокрема, у реєстрі застрахованих осіб не повинно бути помилок.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Українці особисто можуть перевірити та виправити помилки в онлайн режимі, якщо є потреба. Процедура доступна на веб-порталі Пенсійного фонду, нагадали у ГУ ПФУ в Донецькій області та надали чітку інструкцію.

Як пенсіонерам змінити дані у реєстрі застрахованих осіб:

  • Авторизуватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
  • Обрати розділ "Комунікації з ПФУ".
  • Заповнити "Анкету для зміни даних у реєстрі застрахованих осіб".
  • Завантажити скановані документи, що підтверджують зміни або уточнення даних (паспорт, ІПН тощо).

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що українці також можуть подати заяву на перерахунок пенсії онлайн через "Дію". Для цього потрібно зареєструватися або авторизуватися на порталі "Дія", обрати послугу, заповнити необхідні дані та додати відскановані документи. Наприкінці залишається лише підписати заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Нагадаємо, українські ВНЗ з популярними професіями і вартість навчання: готуємося до вступу

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми писали про те, що пільги скасують і повернуть штрафи: на кого чекає важке літо