В Україні ціни на овочі коливаються вже якийсь час – то знижуються, то знову злітають. До кінця квітня така тенденція збереглася. Одні позиції встигли подорожчати, інші навпаки.

Великі супермаркети оновили цінники на помідори, огірки, цибулю та моркву, а портал "Мінфін" зібрав усі актуальні дані. Завдяки цьому покупці знають, де закупитися дешевше.

Овочі в супермаркеті, фото press.lv
Овочі в супермаркеті, фото press.lv

В останній тиждень квітня знизилися середні ціни на червоні помідори зі 116,01 грн/кг до 102,17 грн/кг, а на рожеві – зі 180,09 грн/кг до 154,93 грн/кг. Різниця відчутна. Найдешевші пропозиції Новусі та Варусі.

Ціни на помідори, дані Мінфін
Ціни на помідори, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Огірки також змінилися у вартості, але залежно від виду. Звичайні різко подорожчали на 20 гривень – з 139,15 грн/кг до 159,00 грн/кг. А от гладкі порадували здешевленням із 143,38 грн/кг до 122,40 грн/кг. Інші сорти переважно зросли у ціні.

Ціни на огірки, дані Мінфін
Ціни на огірки, дані Мінфін

Водночас морква подорожчала лише на декілька копійок до 48,10 грн/кг, а молода морква подешевшала з 50,63 грн/кг до 49,90 грн/кг. Найвигідніше купити овоч у Варусі та Новусі.

Ціни на моркву, дані Мінфін
Ціни на моркву, дані Мінфін

Ціни на цибулю практично не змінилися. Біла продається за 88,90 грн/кг, ріпчаста по 56,94 грн/кг, а молода – 56,90 грн/кг. Лише синя відзначилася істотним зниженням ціни до 51,26 грн/кг.

Ціни на цибулю, дані Мінфін
Ціни на цибулю, дані Мінфін

Нагадаємо, в Україні змінилися ціни на макарони: скільки коштуватиме популярний продукт

Раніше ми писали про те, що переселенцям пропонують безкоштовний притулок ще в одній області: виплати від держави, житло та гуманітарка