Українським пенсіонерам із квітня перерахували виплати, але сума індивідуальна та залежить від страхового стажу. Також бажаючі мають можливість самостійно подати заявку на перерахунок пенсії в онлайн режимі.

Для цього навіть не потрібно буде виходити з дому, послуга доступна на порталі "Дія". Проте українців попередили, що подати відповідну заяву на перерахунок пенсії можна виключно на порталі, в додатку не вийде.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Ось проста інструкція:

  • Зареєструватися або авторизуватись у кабінеті громадянина на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису, BankID або Дія.Підпис.
  • Далі необхідно обрати послугу, заповнити необхідні дані та додати відскановані документи.
  • Підписати заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Ця послуга абсолютно безкоштовна, рішення про перерахунок пенсії повинні ухвалити до 10 календарних днів. Результат прийде на вказану електронну пошту. Також рішення можна завантажити та роздрукувати у кабінеті громадянина на порталі "Дія" (у розділі "Послуги" обрати "Отримані документи").

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що право на перерахунок мають працюючі пенсіонери, які придбали 24 місяці страхового стажу або працюють після призначення пенсії чи попереднього перерахунку вже два роки.

Нагадаємо, від 4186 грн до 5025 грн: які категорії громадян можуть оформити пенсію по інвалідності в Україні

Раніше ми писали про те, як отримати державну допомогу при знищенні житла: куди звертатися