Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко вирішив трохи "опустити на землю" українців, які видихнули після дуже важкої осені та зими.

Багато хто досі може згадувати те, як нелегко нам було в умовах віялових відключень електроенергії... коли росіяни періодично влаштовували масові ракетні атаки. Однак ми вистояли, воїни ЗСУ зробили все можливе, щоб Україна уникла катастрофи.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Є підстави вірити, що до наступного опалювального сезону Україна не зможе повністю відновити фортецю своєї енергетичної інфраструктури. Це може стати наслідком планів РФ накопичувати ракети протягом літа, щоб спробувати здійснити чергові атаки щодо нашої критичної інфраструктури. Про це і заявив Харченко у інтерв'ю.

Згідно з його прогнозами, Україна восени може зіткнутися з блекаутами та дефіцитом енергоресурсів. Однак Харченко також наголосив, що наша країна буде краще підготовлена ​​до таких ситуацій. Україна продовжує роботу над посиленням ППО.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Цілком відновити енергосистему до настання холодів, швидше за все, не вдасться. Причина полягає у недостатній кількості такого обладнання на світовому ринку. Україні вдасться отримати лише 20-40% потрібного обладнання.

Харченко закликає українців зберегти свої генератори та павербанки на випадок непередбачених обставин.

Нагадаємо, не 5 і не 7 грн за кіловат: у НКРЕКУ розповіли, як зміняться тарифи на електроенергію

Як повідомляв "Знай.ua", українцям підвищать тарифи на електроенергію, щоб було світло взимку: "Це не складатиме для них великої проблеми"

Знай.ua писав, в платіжки буде страшно дивитися? Українцям розповіли, як у травні зміняться тарифи на світло та газ