В Україні згодом можна буде забути про паперові гроші та розплачуватись за все виключно за допомогою банківських карток і, що важливо, за допомогою "електронних" рахунків.

Вже зараз думають про те, щоб дати добро на оплату комунальних послуг та податків за допомогою електронних засобів. З 1 квітня набрав чинності закон №4366, що вносить зміни до Податкового кодексу України

Як добувати біткоїни, Сoindesk.com
Як добувати біткоїни, Сoindesk.com

Уряд активно працює над розширенням електронної інфраструктури та цифрових платіжних систем, щоб спростити процес оплати комунальних послуг та податків.

Отже, рахунки електронних гаманців тепер легко порівняти з банківськими. Тепер ФОП можуть проводити оплату податків та зборів через банківські та небанківські платіжні послуги, а також емітентів електронних грошей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Однак через обмеження, пов'язані з військовим становищем в Україні, запровадження цієї норми відбудеться після його повномасштабної війни.

Криптовалютний гаманець, habr.com
Криптовалютний гаманець, habr.com

Варто зазначити, що цей законопроект було зареєстровано ще 2020 року... 12 листопада. І лише у серпні 2022 року, через два роки, він був прийнятий у першому читанні, а у січні 2023 – у другому. Після цього закон підписав президент України Володимир Зеленський.

Це відбувається паралельно з тим, що в Україні триває підготовка до випуску так званої "е-Гривні".

Нагадаємо, українцям готують два види пенсій – доведеться заробляти на старість самому

Як повідомляв "Знай.ua", українці можуть отримати 16 тисяч соціальної допомоги: як і кому можна подати заявку

Знай.uа писав, переселенців попередили про новий порядок виплати допомоги: кого торкнуться зміни