Депутати повернули доплати військовим у 30 тисяч грн, але тепер займаються пошуком коштів, єдиний "здоровий" спосіб, за словами старшого економіста Центру економічної стратегії (ЦЕС) Юрія Гайдая, є збільшення військового збору до 4,5%.

За його словами, кожні додаткові 1,5% військового збору дадуть приблизно $1 млрд річних надходжень до бюджету.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Кожні додаткові 1,5% військового збору дадуть приблизно $1 млрд річних надходжень. Якщо швиденько піднімемо ВЗ до 4,5%, маємо вже десь 50+ млрд грн до кінця року. Це буде справедливо, плюс дасть громадянам в тилу гарний урок причинно-наслідкового зв'язку. — заявив економіст.

Також він зазначив, що зарплатні ФОПи знову не платитимуть, "спрощенка у нас (поки) священна корова". А решту, зазначає фахівець, можна спробувати добити з конфіскації та швидкої і прозорої реалізації російських активів, а також переспрямувавши кошти Фонду ліквідації наслідків агресії на військові потреби, як пропонує Ярослав Железняк.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Аналітик наголосив, що не вірить у зростання податкових надходжень за рахунок ліквідації схем у 2023 році більше ніж на 10-20 млрд грн.

Нагадаємо, ми писали, що українським дітям хочуть скоротити кількість шкільних предметів: новий міністр пояснив, чому це важливо.

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни тримали вкрадених українських дітей у нелюдських умовах: "Жили з пацюками та тарганами.

Також "Знай.ua" інформував, Зеленський вимагає у Кабміну обміркувати "статеве виховання" у школах: дуже важливо для молоді.