Продукти в Україні продовжують дорожчати. Якщо ціни на овочі, м'ясо та "молочку" зростають чи не щодня, то така продукція, як макарони, дорожчає більш стриманими темпами. Про це свідчать дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Макаронні вироби були і залишаються одними з найдоступніших продуктів. Цінники на них за час повномасштабної війни помітно зросли, але якщо порівнювати з іншими продуктами, то макарони дорожчають повільнішими темпами.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 22 квітня вермішель довга в середньому продається за 28,60 гривні за кілограм. Цікаво, що цінник залишився на тому ж рівні, що і в березні. Водночас вермішель коротка подорожчала. Якщо у березні за кілограм продукту доводилося платити в середньому 30,07 гривні, то у другій половині квітня – 30,40 гривні.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Середній цінник на макарони пір'я становить 29,55 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з минулим місяцем, коли вартість продукту становила 30,26 гривні, цінник трохи знизився.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.