До кінця квітня одноразову допомогу в розмірі 3400 гривень отримають мешканці Донецької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.

В Україні триває війна, і виплачуються кошти для підтримки громадян, які потрапили у складні життєві обставини. У Міністерстві реінтеграції повідомили, що до кінця поточного місяця можна звернутися у дві організації, щоб отримати допомогу.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Допомогу можуть отримати мешканці деокупованих територій, тобто усі громадяни, які не залишали своїх будинків і мешкали там до моменту деокупації. Щоб отримати допомогу, жителям деокупованих територій необхідно звернутися до місцевої ради або до органів соцзахисту за місцем проживання.

Виплата проводиться з двох фондів: від Міжнародної організації з міграції (2200 грн) і від Товариства Червоного Хреста України (1200 грн).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, відомо про поновлення прийому заявок на допомогу від УВКБ ООН, де можуть отримати допомогу українці які раніше не отримували допомогу від інших міжнародних організацій. В цілому родині з трьох осіб можна отримати 19800 грн.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Якщо ви змінили місце проживання через "Дію" і вам як переселенцю перестали виплачувати допомогу на проживання, слід звернутися до органів соцзахисту за новим місцем проживання. Повторно заяву подавати не треба.

Нагадаємо, ми писали, що українцям допоможуть сплатити комуналку: як правильно оформити документи.

Як повідомляв "Знай.ua" дві складові, щоб отримувати великі "чорнобильські" пенсії.

Також "Знай.ua" інформував, українці у Польщі можуть нарватися на "неприємні" штрафи - як цього уникнути.