У парламенті зареєстрований законопроєкт № 9212, він стосується другого рівня пенсійного забезпечення — накопичувальних пенсій.

Якщо законопроєкт підтримають депутати, то він запрацює вже літом 2023 року. Про це розповів економіст Олег Пендзин в етері "Громадського радіо".

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

За словами економіста, умови для виплати пенсій на даний час значно погіршились, враховуючи витік працездатного населення та кількості переміщених осіб. Ситуація значно впливає на пенсійну систему.

Про те, що солідарну пенсію скоро не буде чим платити, слід думати про те, щоб знаходити нові механізми, адже з бюджету великі пенсії пенсіонерам не заплатиш.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Грошові перекази, скріншот: YouTube
Грошові перекази, скріншот: YouTube

Вирішити цю проблему допоможе запровадження накопичувальної пенсійної системи. Вона працює так — із заробітної платні виплачується персоніфіковано людині певні кошти в накопичувальний фонд, з кого по виходу людини на пенсію іде доплата до тої пенсії, що вона має у вигляді солідарної системи. — розповів Пендзин.

Проте на думку Пендзина, всі зміни впроваджувати треба вже після війни, а не під час.

Якраз після перемоги почнеться потужний зріст. Період цього росту — чудовий момент для запровадження накопичувальної системи. — наголосив економіст.

Нагадаємо, ми писали, що українцям допоможуть сплатити комуналку: як правильно оформити документи.

Як повідомляв "Знай.ua" дешевше та безпечніше магазинних аналогів: як приготувати засіб для миття посуду в домашніх умовах.

Також "Знай.ua" інформував, дві складові, щоб отримувати великі "чорнобильські" пенсії: від чого залежать виплати