Несподіване та дуже неприємне рішення було ухвалено висунуто Кабінетом міністрів України у Верховній Раді, виходячи з якого стає зрозуміло, що до 1 липня 2023 року буде змінено оподаткування ФОП.

Передбачається скасування пільгової податкової ставки 2% для фізосіб-підприємців, а також відновлення документальних перевірок та, звичайно ж, штрафів.

Верховна Рада України, скріншот: Youtube
Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Це рішення ухвалено на основі вимоги МВФ, щоб отримати чергову грошову допомогу, підписавши відповідний меморандум. Проект закону про внесення змін до податкових правил зареєстровано у парламенті під №8401 та підтриманий урядом.

З 1 липня 2023 року буде скасовано податок для ФОП третьої групи (повернеться ставка 5%), ФОП I та II груп зобов'яжуть сплачувати єдиний податок. А ще, що дуже важливо, якщо у вас відсутній PPO (реєстратор розрахункових операцій), вас оштрафують.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Термінал, скріншот: YouTube
Термінал, скріншот: YouTube

Ці заходи у рамках фіскальної політики відповідають зобов'язанням України. Хоча, наприклад, екс-голова податкового комітету Ніна Южаніна вважає, що державі потрібно обов'язково показати перед платниками податків.

"Хоча б за своєчасне відшкодування ПДВ", - зазначила вона в Telegram.

Нагадаємо, українці стали менше допомагати ЗСУ прямо перед контрнаступом: куди йдуть гроші

Як повідомляв "Знай.uа", одразу велика сума: українцям підказали, хто отримає допомогу за три місяці

Знай.ua писав, підвищення податків і зарплати в конвертах: до України багато вимог Європейського Союзу