В українців з'явилася можливість сплачувати добровільні страхові внески, які дають змогу збільшити пенсійні виплати. Коли можна починати дбати про майбутню пенсію, розповіли у Пенсійному фонді України.

До ПФУ звернулася українка з питанням, чи може вона вносити добровільні страхові внески за свого сина студента, щоб період навчання у ВНЗ також зараховувався до його страхового стажу.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Фахівці відомства відповіли, що сплачувати добровільні внески можна, якщо громадянин досяг 16-річного віку та про нього є інформація у реєстрі застрахованих осіб.

"Якщо вашому синові вже 16 років, і інформація про нього є в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (якщо він був хоч у якийсь період офіційно працевлаштований), то ви можете сплачувати добровільні страхові внески на його користь і таким чином набувати страхового стажу", - відповіли у ПФУ.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

ПФУ. Фото: Youtube
ПФУ. Фото: Youtube

А якщо ні, то сплачувати добровільні внески можна буде тільки після того, як дані з'являться в реєстрі. Відповідну інформацію вносить роботодавець у разі офіційного працевлаштування.

Раніше портал Знай повідомляв, українським біженцям по-новому виплачуватимуть пенсії: у Кабміні попередили про важливі зміни.

Також наш портал інформував, що в Раді хочуть накопичувати пенсії по-новому: що пропонують депутати.

Крім того, ми писали, у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує.