Тарифи на електроенергію для населення можуть підняти майже вдвічі, а для бізнесу – на третину. Таке рішення обговорювалося в Офісі президента у середині квітня під час наради. Про це пише Forbes.

Голова енергокомітету Верховної Ради Андрій Герус зазначив, що для відновлення енергосистеми до наступного опалювального сезону потрібно близько 40 мільярдів гривень. Виділити кошти із держбюджету неможливо, оскільки все йде на військові потрібні, а допомога західних партнерів обмежена. Виходом із ситуації, на думку Геруса, може стати підвищення тарифів.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Так, на нараді в Офісі президента було обговорено можливість підвищення тарифів на електроенергію для населення з 1,44-1,68 гривні за кВт*год до 2,88 гривні за кВт*год. Для бізнесу тарифи планують підвищити з 3,3 гривні за кВт*год до 4,5 гривні за кВт*год.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Джерело в Міністерстві енергетики заявило, що нова ціна 2,88 гривні за кВт*год не буде прибутковою для енергокомпаній, але дозволить вийти в нуль і розпочати ремонтну кампанію.

Варто зазначити, що рішення про підвищення тарифів поки що не прийнято і паралельно в уряді розглядають ще кілька варіантів зростання цін на електроенергію.

Раніше портал Знай повідомляв, наскільки збільшать тарифи на електроенергію: українцям назвали найімовірніший сценарій.

Також наш портал інформував, платіжки за світло недостатньо великі? Українцям радять готуватися до нового підвищення тарифів на електрику.

Крім того, ми писали, українцям розповіли важливу новину про тариф на газ: діятиме лише до 30 квітня.