В Україні продовжують підвищуватись закупівельні ціни на живець свиней. Середньозважена ціна свиней забійних кондицій досягла 82,1 гривні за кілограм, що на 2,5% дорожче, ніж тижнем раніше. Такими даними діляться аналітики асоціації "Свинарі України".

Аналітики зазначають, що основна частина партій живця цього тижня закуповувалась по 81-83 гривні за кілограм. Найбільш близько до середнього показника трималися ціни в центральних і західних областях. Водночас епізодично зустрічалися й вищі цінники – до 84-85 гривень за кілограм.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

За словами операторів ринку, після свят пропозиція свинини обмежена. Виробники мають менші партії для реалізації, а середня вага свиней поступається звичною кондицією. Саме скромніша пропозиція живця "штовхає" ціни вгору.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зазначається, що до такої ситуації на внутрішньому ринку, зокрема, призвело і те, що деякі виробники реалізували тварин раніше терміну через високу активність заготівельників перед великодніми святами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні падають ціни на сало: скільки покупцям обійдеться кілограм солоного і домашнього.

Також наш портал інформував, що в Україні рекордно подорожчало м'ясо, але є надія на здешевлення: у Мінагрополітики поділилися прогнозом.

Крім того, ми писали, що власний город зайвим не буде: фермери попередили, з якими продуктами будуть труднощі у 2023 році.