Урядвносить зміниу порядок виплати пенсій та грошової допомоги, розширюючи можливості їх отримання.

Тепер подання заяви на пенсійні виплати буде доступне з використанням електронного підпису, а громадяни, які мешкають за кордоном, зможуть отримати нові "переваги".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Згідно з постановою №328, яка датується 18 квітня 2023 року, ПФУ або органи соцзахисту населення тепер можуть приймати заяви про виплату пенсій та грошової допомоги через установи уповноважених банків. У тому числі, в електронному форматі за допомогою електронного підпису.

До змін йшлося, заява про отримання пенсійних виплат або будь-якої грошової допомоги має подаватися українцем особисто або органом ПФУ, а також органом соціального захисту населення від установи уповноваженого банку.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Крім цього, уряд запропонував пенсіонерам і всім тим, хто отримує держдопомогу, але тимчасово проживає за кордоном, отримувати переказ коштів у країну перебування за їхнім бажанням, за наявності такої можливості у "Укрпошти" і, звичайно ж, за рахунок отримувача.

Пенсійні виплати, які були припинені через повномасштабну війну, особам, які перебувають поза Україною, можуть бути відновлені за їхніми заявами.

Нагадаємо, українським біженцям по-новому виплачуватимуть пенсії: у Кабміні попередили про важливі зміни

Як повідомляв "Знай.uа", пенсіонерка розповіла, як некомпетентні співробітники ПриватБанку ускладнюють життя людей похилого віку: "Ганьба"

Знай.ua писав, нові правила в нарахуванні пенсій: українцям пояснили важливі нюанси