Крім того, українські громадяни матимуть можливість отримувати пенсії у банках, які не мають власної мережі та відділень. Про це повідомив представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук.

"Були внесено зміни до постанови Кабміну «Про затвердження порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках». Відтепер можна буде укладати договори банківського рахунка з уповноваженими банками, які не мають філій, відділень, представництв за місцем проживання одержувача, в тому числі з банками (необанками), які взагалі не мають власної мережі", – повідомив він.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Тепер одержувачам пенсій та грошової допомоги дозволено подавати заявки на їх виплату в електронному вигляді через установи уповноважених банків з використанням електронного підпису, не відвідуючи установу банку при відкритті банківського рахунку. Крім того, зміни внесено до постанови КМУ "Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану", що дозволить одержувачам переказувати кошти через АТ "Укрпошта" до країн їх перебування, якщо це технічно можливо та за їхнім бажанням.

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Додатково було уточнено процедуру повернення банком Пенсійному фонду України сум пенсій, які були зараховані на поточні рахунки, відкриті за зверненням органів ПФУ, якщо одержувач не укладав договір банківського рахунка.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Також, для осіб, які тимчасово перебувають за кордоном та отримали тимчасовий захист або статус біженця, передбачено можливість відновлення припиненої виплати пенсії шляхом надіслання заяви поштою.

Нагадаємо, раніше у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів одержують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує

Як повідомляв портал "Знай.ua", пенсіонери за кордоном: чи мають право на українську пенсію ті, хто втік від війни

Також "Знай.ua" писав, що не виходити на роботу та отримувати лікарняні не вийде: хто залишиться без виплат