Українці сподівалися, що після великодніх свят припиниться подорожчання продуктів, однак, ціни продовжують рости.

На порталі Мінфін оприлюднили ціни станом на 20 квітня. Один з найпопулярніших овочів, які полюбляють українці за універсальність — капуста, за місяць підскочила в ціні майже на 2 грн. Мова йде про білокачанну капусту, з якої можна приготувати борщ, затушкувати, та заквасити.

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

Минулого місяця в середньому за кіло просили 23,10 грн, а цього місяця ціна в середньому складає 24,40 грн. При чому у різних мережах магазинів можна "нарватися" на різну ціну. Якщо у Метро капустину можна придбати за 20 грн за кіло, то, наприклад, у Мегамаркеті, ціна сягає 31,90 грн.

Скриншот Мінфін, ціна на овочі
Скриншот Мінфін, ціна на овочі

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Щодо молодої капусти, тут ціни ще дорожчі. За один місяць ціна за кілограм змінилася від 77,34 до 80,75 грн за кіло. При чому якщо порівнювати цінник у Варусі, то спостерігається навпаки зниження ціни. А от висока ціна Ашані змінює середню.

Скриншот Мінфін, ціна на овочі
Скриншот Мінфін, ціна на овочі

Раніше експерти давали прогноз, що імовірно продукти будуть дорожчати й надали, доки не з'явиться свіжа городина на ринкових полицях. Це може трапитися ближче до середини-кінця травня.

Нагадаємо, ми писали, що каша тепер тільки на воді: в Україні різко злетіли ціни на молоко, сметану та сир.

Як повідомляв "Знай.ua" де можна купити улюблене м'ясо найдешевше у світі.

Також "Знай.ua" інформував "і 6 грн, і 8 грн за кіловат": українцям показали нові тарифи на світло.