Для наших читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіж за комунальні послуги, є дуже важливі новини. Є безліч чуток та нібито новин про те, що в Україні можуть різко підняти тариф на світ.

Як аргументація в уряді звучать слова, що необхідно збільшити фінансування для відновлення енергетичного сектора. Однак поки що немає рішення Кабміну щодо зміни тарифів на електроенергію для населення.

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко під час чергового брифінгу.

Герман Галущенко - фото ВРУ
Герман Галущенко - фото ВРУ

"Питання ще обговорюється... Дивитимемося", — сказав він, зазначивши, що він зустрічав різні цифри, які називаються у ЗМІ: "і 6 гривень за кіловат-годину, і 8 гривень за кіловат-годину".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Водночас міністр повідомив, що зміна тарифів важлива для підготовки генерації до наступного осінньо-зимового сезону.

"Це може бути одним із рішень для відновлення енергосистеми. Тому що тут немає одного рішення", - сказав міністр Галущенко, що після ракетного обстрілу необхідно провести ремонтні роботи.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Важливо також нагадати нашим читачам той факт, що український уряд вирішив зберегти тарифи на електроенергію, що діють, до 30 квітня. Наразі населення платить 1,44 гривні за кВт-годину, якщо споживається менше 250 кВт-годин на місяць та 1,68 гривень за кВт-годину, якщо споживається понад 250 кВт-годин на місяць.

Нагадаємо, українцям спишуть борги за комуналку – хто може на це розраховувати.

Раніше повідомлялося, ідеальні поради, після яких у платіжках за воду будуть "копійки": заощадити зможуть усі.

Також, українцям "послаблять" вимоги щодо кредитів, але не всім сподобається: кому пощастить.