Голова правління "Київміськбуд"Ігор Кушнір виправдовується за простої та заморожене будівництво, закликаючи інвесторів платити. Однак українці не бачать сенсу в таких проплатах.

Великий пост Кушнір написав на сторінці в Facebook, обмеживши можливість залишати коментарі.

Новобуд. Фото: скриншот з відео
Новобуд. Фото: скриншот з відео

Взимку "Київміськбуд" був змушений призупинити роботи на будмайданчиках. Додалося ще відключення світла, але відсутність продажів і несплата "розстрочниками" все ж таки першочергове. — заявив Кушнір.

Він відповів на питання сотні киян, коли будівництво буде відновлено у повному обсязі, зазначивши, що за рік повномасштабної війни КМБ вичерпав певну кількість запасів. "На сьогодні робиться все можливе, аби фінансове здоров'я компанії було відновлено, і ми могли почати будувати нормальними темпами".
На тому забудовник закликав киян та інвесторів сплачувати та пообіцяв, що кошти будуть направлені саме на ті квартири, за які буде йти проплата.

Переконливо прошу людей, які купили нерухомість на виплат, платити. Борг за такими договорами на сьогодні становить близько 326 млн грн. Розумію, що ви скажете «почніть будувати, почнемо платити». Але сьогодні для того, аби почати будувати, нам важлива кожна гривня. - звернувся Ігор Кушнір до українців.

"Підкажіть – чому Київська міськрада має кредувати (докапіталізувати) приватну компанію? Чи вона приватна?", "ЖК "Чарівне місто". 5 років і нічого", ""Підкреслю, що ці кошти підуть виключно на добудову того конкретного комплексу, у якому ви купили квартиру." Саме це і є головним питанням. Для цього треба запровадити фінансовий механізм практичного та юридичного втілення цієї гарантії, який має переконати покупців житла... Якщо вдасться,- проблему вирішено, але якщо ні, буде ще гірше", - зазначили інвестори.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Нагадаємо, ми писали, що експерти б'ють на сполох через настання тепла - в Україні збільшується ризик загибелі.

Як повідомляв "Знай.ua" українським водіям почали виписувати штрафи у 40 тисяч гривень: вся справа в "механіці".

Також "Знай.ua" інформував, повістки через "Дію": адвокат пояснив, чим це обернеться.