Ціни на продукти в Україні продовжують повзти нагору, але деякі товари дорожчають з особливою активністю. Наприклад, морква лише з початку 2023 року подорожчала вдвічі та встановила новий ціновий рекорд. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Овочі в Україні дорожчають особливо швидкими темпами, причому у лідерах не лише ріпчаста цибуля, огірки та помідори, а й морква, яка за кілька місяців дуже суттєво додала в ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 19 квітня середня вартість кілограма морква складає 52,42 гривні. За даними моніторингу, це абсолютний рекорд. У березні цінник був помітно нижчим – 48,08 гривні за кіло. Овочі можна знайти за ціною від 44,90 до 62,30 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що станом на 1 січня 2023 року морква в середньому коштувала 25,69 гривні за кіло. За кілька місяців цінник зріс у два рази.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Утім, у квітні спостерігається незначне ослаблення цін на молоду моркву. Вартість овочів знизилася з 50,63 до 49,90 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".

Також наш портал інформував, що в Україні рекордно подорожчало м'ясо, але є надія на здешевлення: у Мінагрополітики поділилися прогнозом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що власний город зайвим не буде: фермери попередили, з якими продуктами будуть труднощі у 2023 році.