В Україні на початку року зростають ціни на яблука і ця тенденція продовжиться принаймні найближчими місяцями. Про це у ринковому огляді журналу "Садівництво по-українськи" розповідає Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit.

Експерт вважає, що нинішнє зростання цін на яблука збережеться до літа. Ситуація, що склалася на ринку, дозволяє виробникам не замислюватися про якусь особливу тактику продажів до кінця весни.

Фрукти в Україні, фото: Знай.ua
Фрукти в Україні, фото: Знай.ua

Варто зазначити, що у сховищах українських виробників яблук залишається значно менше продукції, ніж за аналогічний період минулого року. Експерти пояснюють це значною різницею із позаминулим урожаєм у підсумковій кількості яблук для продажу у свіжому вигляді.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За даними Мінфіну, цінники на яблука в Україні зростають і досить активно. Якщо у березні середня вартість кілограма яблук "Айдаред" становила 20,97 гривні, то у квітні вже 25,40 гривні. Яблука українці також не тішать особливою доступністю. За кілограм фруктів у середньому доведеться заплатити 19,19 гривні, що на понад 3 гривні дорожче, ніж у березні.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, вже і у свята не дозволиш: в Україні дорожчають плавлені та тверді сири.

Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети встановлюють неправомірні ціни: у Держспоживслужбі порадили, куди звертатися.