Українські пенсіонери можуть отримувати доплати до своїх пенсій за низку критеріїв, таких як заслуги, вік чи інші чинники.

Ці додаткові кошти доповнюють основну суму пенсійної виплати. Зокрема, деякі громадяни мають право на доплату у розмірі 35% прожиткового мінімуму, що становить 732,55 грн. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

Наголошується, що матері, які мають п'ятьох дітей, можуть претендувати на пенсію за особливі заслуги перед Україною. Ці жінки можуть отримувати 35% прожиткового мінімуму для осіб, які не можуть працювати щомісяця.

Крім того, багатодітні матері мають право на дострокове пенсійне забезпечення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Маю інвалідність, отримую пенсію, виховую п'ятьох дітей. У скільки років маю право вийти на пенсію?", - пише одна жінка.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо українки виховали п'ятьох дітей до шестирічного віку та мають страховий стаж не менше 15 років, такі жінки можуть оформити пенсію у 50 років.

Таким чином, українська держава надає певні пільги пенсіонерам залежно від їхніх заслуг чи життєвих обставин. Важливо знати свої права та вимоги для отримання доплат та пільгового пенсійного забезпечення.

Нагадаємо, доведеться попрощатися з пенсією: кому з українців скасують виплати

Як повідомляв "Знай.uа", чи додадуть у стаж період догляду за особою з інвалідністю: у Пенсійному фонді назвали умови

Знай.ua писав, пенсіонери за кордоном: чи мають право на українську пенсію ті, що втекли від війни