В Україні триває повномасштабна війна, військовий стан та всі ті проблеми, які безпосередньо пов'язані із збройним вторгненням росіян на наші землі.

Зростають ціни на продукти, різноманітні послуги... і уряд хоче збільшувати ціни на комунальні послуги. Або, як виявилось, вони вже виросли. Про це повідомляє Держстат.

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

У березні 2023 р. у порівнянні з березнем 2022 року вартість послуг зросла на 4,6%. Найбільше підвищення цін спостерігається на утримання та ремонт житла – на цілих 22,9%. Крім того, збільшилися витрати на прибирання сміття, адже ця послуга подорожчала на 17%.

Ціна на водопостачання зросла на 1,6%. Також відбулися помітні зростання цін на інші послуги – послуги з управління багатоквартирними будинками – на 1,5%; каналізація – на 1,2%; гаряча вода, опалення – на 0,2%. Проте вартість електроенергії залишилася на колишньому рівні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Цікаво, що природний газ навіть подешевшав – на 0,4%. Загалом, протягом місяця (з березня по лютий) вартість ЖКГ в Україні подешевшала... хоча про це і не варто говорити з усією серйозністю, оскільки падіння становило лише 0,1%.

Такі послуги, як водопостачання, каналізація, електроенергія, природний газ, гаряча вода та опалення залишилися без змін.

Нагадаємо, українцям спишуть борги за комуналку – хто може на це розраховувати

Як повідомляв "Знай.uа", субсидія та авто: українцям підказали, як не втратити допомогу на оплату комуналки

Знай.ua писав, ідеальні поради, після яких у платіжках за воду будуть "копійки": заощадити зможуть усі