Через повномасштабне вторгнення російських військ на територію нашої країни, багато українців були змушені залишити свої рідні місця та попрямувати у безпечне місце, не тільки за кордон, а й просто в іншому місті. Через більше року деякі люди змогли "почати все з нуля", і тепер деяким більше не потрібна фінансова допомога від держави.

Наразі внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть відмовитися від допомоги на проживання без припинення перебування на обліку.

Про це нагадали представники Міністерства соціальної політики України.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Причини відмови від такої допомоги можуть бути різними, однак необхідно точно знати, що ця функція існує. У Мінсоцполітики заявили, що для цього потрібно звернутися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації як ВПО та подати відповідну заяву, вказавши при цьому:

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

- ім'я, прізвище, по батькові;

- податковий номер (РНОКПП);

- номер довідки про постановку на облік ВПО.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

Також важливо знати, що через "Дію" скасувати тільки виплати не можна: при використанні додатка скасовуються не тільки виплати на проживання - людина також буде знята з обліку ВПО.

Саме тому і необхідно подавати заявку особисто до органу соцзахисту, наприклад, до Пенсійного фонду або Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Нагадаємо, Михайло Добкін благословив ЗСУ на перемогу в храмі УПЦ МП: після виходу з політики прислужує московським попам.

Раніше повідомлялося, субсидія та авто: українцям підказали, як не втратити допомогу на оплату комуналки.

Також, українцям показали, як збільшити пенсію на 5300 грн за допомогою стипендії: що потрібно зробити.