Нещодавно Європейська комісія із заявки України на членство в ЄС опублікувала аналітичний звіт, в якому йдеться про те, що нашій країні доведеться зробити заради "великого" майбутнього.

Європейська комісія оцінила українську систему оподаткування на середньому рівні, наголошуючи на необхідності низки змін для інтеграції з ЄС. Україна має вирішити питання, пов'язані з оподаткуванням та соціальною політикою, зокрема забути про зарплати в конвертах.

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua
Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Там йдеться, що ПДВ відповідає стандарту ЄС (ставка 20%), крім цього є потреба у вдосконаленні електронного контролю за переміщенням товарів, у запровадженні спільних протидій податковим зловживанням та відсутні правила з податку на вихід з юрисдикції.

Одна з найбільших перешкод – ухилення від сплати податків. Щоб стати членом ЄС, Україна має вирішити ці проблеми та забезпечити дотримання податкових зобов'язань громадянами.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

Ситуація у соціальній сфері та зайнятості ще гірша, вона оцінена на початковому рівні – це і техніка безпеки, і неофіційне працевлаштування, та ухилення від податків. Важливо забезпечити ґендерну рівність, удосконалити систему трудових інспекцій. І перестати працювати "в тіні".

Перед Україною стоїть ще багато вимог, які дозволять досягти успіху на шляху до інтеграції з ЄС.

Нагадаємо, отримали стаж у росії? Можете залишитись без пенсії

Як повідомляв "Знай.ua", підвищення зарплати українцям: кому "світить" збільшення і на скільки

Знай.ua писав, рабство за 1600 гривень та підстави на роботі: українець розповів про роботу на Укрпошті