Українці не зможуть влаштуватися на роботу, піти вчитися чи одружитися без відома військкомату. Про це заявив заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов у коментарі "АрміяInform".

Для працевлаштування чи вступу до ВНЗ українцям доведеться підтвердити, що вони перебувають на військовому обліку. Інакше ні вчитися, ні працювати людина не зможе.

Військкомат, скрін: YouTube
Військкомат, скрін: YouTube

"Приймати на роботу або зараховувати на навчання громадянина можна лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку. Також щодо перетину державного кордону є обов'язкова вимога наявності військово-облікового документа", - повідомляє Олександр Коновалов.

Військкомат в Україні, фото eadaily
Військкомат в Україні, фото eadaily

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також без відома ТЦК неможливо розірвати шлюб або одружитися, оскільки вся інформація передаватиметься військовому. Водночас не передбачено жодних обмежень для військовозобов'язаних щодо отримання медичних послуг.

"Незабаром РАГС подає до районного ТЦК інформацію, що зареєстровано шлюб чи розлучення. Там є відмітка про наявність військово-облікового документа. А якщо цього документа немає, то все одно заяву від громадянина до РАГС приймають. І про послуги лікування. Жодних обмежень на лікування військовозобов'язаних в закладах охорони здоров'я у чинному законодавстві не існує", - зазначив полковник.

Раніше портал Знай повідомляв, військовозобов'язаним пояснили, як не отримати величезного штрафу через роботу: що важливо знати.

Також наш портал інформував, що в Україні на війну мало не забрали студента, якби не суд: адвокат пояснив, як діяти.

Крім того, ми писали, українцям нагадали про важливі вимоги під час загальної мобілізації: що завжди треба мати при собі.