Деякі пенсіонери мають право на надбавки до пенсії. Призначаються вони після досягнення 70-річного віку у певному розмірі, проте частина громадян так і не зможуть їх отримати в повному обсязі.

У Пенсійному Фонді нагадали, що українцям, які досягли 70-річного віку, належать щомісячні надбавки до пенсії у розмірі 300 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Однак справа в тому, що відомості на виплату пенсії готуються заздалегідь, до початку виплатного періоду, який триває з 4 по 25 число кожного місяця. Відповідно щомісячно, перед початком нарахування, провадяться всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період.

Оскільки деякі українці досягають 70-річного віку протягом місяця, гроші вони отримають пропорційно, а з наступного місяця в повному обсязі. Тобто, перші виплати будуть меншими, але після ПФУ врахує вік пенсіонера, тому хвилюватися не варто – усі отримають свої надбавки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Також варто нагадати, що українці, яким належить субсидія на комуналку, з 1 травня отримають її в іншому розмірі, оскільки опалювальний сезон добіг кінця. Виплати будуть відповідати літньому сезону.

Раніше ми писали про те, що у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує

Як повідомляв Знай.ua, українців навчили, як отримати пенсію за період безробіття: обирати потрібно самому

Також портал Знай.ua писав, що переселенцям виплатять по 6660 грн, але не всім: хто і де може отримати допомогу - всі подробиці