Громадяни України, які до війни працювали на території рф та заробили там частину трудового стажу, мали право на підставі Договору про визнання трудового стажу та соцзахист отримати пенсію в Україні.

Однак повномасштабна війна поставила під питання без виключення всі домовленності з країною агресором. На сайті Федерації профспілок України з'явився проєкт постанови Кабміну, згідно з яким, договір розривається.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

В українців, які працювали в росії, ймовірно, виникнуть проблеми з підрахунком страхового стажу та виходом на пенсію.

Можливо, до питання вже призначених пенсій повертатися вже не будуть, адже правові акти не мають зворотної сили. Натомість майбутні пенсіонери можуть втратити частину свого трудового стажу. Втім, деталі від уряду наразі невідомі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Трудова книжка, скріншот: Facebook
Трудова книжка, скріншот: Facebook

До слова, в обґрунтуванні постанови про розірвання договору йдеться про те, що оскільки ця проблема стосується сфери соціально-трудових відносин, а також прав інвалідів, то документ потрібно додатково узгодити з профспілками та організаціями, які захищають права інвалідів.

Нагадаємо, ми писали, що підвищення зарплати українцям: кому "світить" збільшення і на скільки.

Як повідомляв "Знай.ua" українців навчили, як отримати пенсію за період безробіття.

Також "Знай.ua" інформував, частину українців можуть залишити без виплат на заслуженому відпочинку.