Опалювальний сезон в Україні добіг кінця, а значить з 1 травня громадянам почнуть призначати субсидії в іншому розмірі, що відповідає літньому сезону.
У деяких випадках субсидія може не дійти отримувача. Наприклад, якщона це впливають нові обставини - змінився склад сім'ї чи майновий стан. Про це слід повідомити у Пенсійний фонд. У протилежному випадку допомогу можуть не виплатити або взагалі зобов'язати повернути вже виплачені гроші, попередили у виданні "На пенсії".

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Нові документи потрібно надати, якщо:

  • у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
  • члени домогосподарства орендують інше житло;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Протягом двох місяців від початку неопалювального сезону субсидію призначать з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на його отримання.

Тарифи за комуналку, гроші: фото tsn
Тарифи за комуналку, гроші: фото tsn

Коли ПФУ призначає субсидію на літній період, він враховує сукупний дохід сім'ї за ІІІ-ІV квартали попереднього календарного року. Пенсіонерам, які не мають додаткового доходу, врахують лише розмір пенсії за березень поточного року, коли відбулася індексація та збільшення надбавок за вік. Це вплине на розмір субсидії у літній сезон.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Субсидія скорочується, оскільки влітку у платіжках суми менші через відключення опалення, а доходи збільшили. Однак, якщо тарифи на комуналку підвищать, сума допомоги також зросте.

Нагадаємо, пенсія в 7800 грн: хто має право оформити виплати, від віку не залежить

Раніше ми писали, що Lifecell приваблює українців послугою, але абоненти обурені якістю