В Україні вже довгий час дорожчають продукти харчування, але винятки іноді все ж таки трапляються. Так у квітні на полицях супермаркетів ціни знизилися на соняшникову олію, курячі яйця та гречку.

Про це свідчать дані, опубліковані порталом "Мінфін". Порівняно з березнем, перераховані вище продукти подешевшали. Покупцям показали їхню актуальну вартість у великих мережевих супермаркетах.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Соняшникова олія торгової марки "Олейна" об'ємом 850 мл впала в ціні з 62,75 до 59,76 грн. Різниця склала приблизно 3 гривні. А ось пляшка олії 850 мл ТМ "Щедрий Дар" подешевшала майже на 1 гривню – з 65,75 грн. до 64,80 грн.

Ціни на олію, дані Мінфін
Ціни на олію, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Багатьох українців порадує зниження середньої ціни на гречану крупу, на цілих 9 гривень. Кілограм подешевшав із 64,43 грн до 55,77 грн, порівняно з березнем.

Ціни на гречку, дані Мінфін
Ціни на гречку, дані Мінфін

Також у квітні подешевшали яйця торгової марки "Квочка". Залежно від вибору супермаркету, в середньому десяток коштуватиме 70,60 грн. порівняно із березневими 72,06 грн. Продукт від "Ясенсвіту" подорожчав на 1 копійку, середня ціна в супермаркетах - 74,04 грн. за десяток яєць.

Ціни на яйця, дані Мінфін
Ціни на яйця, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що їжа стала розкішшю: як змінилися ціни на продукти за рік, дешевого не залишилося нічого

Як повідомляв Знай.ua, на скільки збільшать тарифи на електроенергію: українцям назвали найімовірніший сценарій

Також портал Знай.ua писав, що у лідери подорожчання овочів вирвалася капуста: скільки просять за кілограм хрусткий