Молочна продукція в Україні продовжує активно зростати у ціні, зокрема дорожчають сири. Скільки коштує плавлений та твердий сир у середині квітня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні немає жодної категорії продуктів, яка б не подорожчала за останній рік. Продукція тваринного походження особливо активно зростає у ціні, оскільки аграрний сектор сильно постраждав від повномасштабного вторгнення Росії. Зокрема не тішать ціни на плавлені та тверді сири.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, станом на 15 квітня сир плавлений торгової марки "Весела Корівка" вершковий 38% у середньому коштує 17,78 гривні за 70 грамів. Продукт трохи подешевшав, якщо порівнювати із березневою ціною (18,19 гривні), але при цьому залишається рекордно дорогим. Водночас сир плавлений "Ферма Дружба" 55% подорожчав із 17,43 до 17,92 гривні за 70 грамів.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Твердий сир став розкішшю. Так, продукт торгової марки "Ланки Гора" голландський 45% в середньому продається по 444,67 гривні за кілограм. У березні середній цінник був на рівні 429,67 гривні за кіло. Сир твердий "Комо" російський 50% із 348,88 гривні за кіло подорожчав до 356,00 гривні.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, що в Україні дешевшають яйця, але сильно подорожчала свинина: що буде з цінами далі.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, курятина "злетіла" в ціні: чому різко подорожчало популярне та доступне м'ясо.