Для наших дорогих читачів, які звертають увагу на цінники важливих продуктів у магазинах та на ринку, є дуже важливі новини. Є інформація, що найбільше подорожчали овочі, проте водночас у ціні впали крупи.

Справа в тому, що Державна служба статистики поділилася оперативними даними за середніми споживчими цінами на товари та послуги в Україні за березень минулого місяця.

Про це стало відомо завдяки новій статистиці від Держстату.

Ринок, фото: Знай.ua
Ринок, фото: Знай.ua

За даними статистичного відомства, порівняно з лютим капуста подорожчала на 60,2% до 22,2 гривень за кілограм, морква подорожчала на 37,5% до 39,6 гривень за кілограм, цибуля подорожчала на 23,2% до 52,1 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ціни на продукти, дані: Держстат
Ціни на продукти, дані: Держстат

Окрім того, яблука подорожчали на 12,1% до 18,5 гривень за кілограм. Водночас, гречана крупа подешевшала на 5,1% до 62,4 гривень за кілограм. Подешевшали й інші крупи.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Також варто нагадати нашим читачам, що перед приходом православного Великодня деякі види батона подешевшали, падає цінник і на пшеничний хліб.

Згідно з відкритою інформацією, можна зауважити, що ціни на пшеничний хліб станом на 12 квітня трохи впали. Якщо порівнювати із березневими цінами, то пшеничний хліб подешевшав більш ніж на одну гривню.

Нагадаємо, паску, яйця, гілочки верби, свічка і все? Чому не місце у великодньому кошику.

Раніше повідомлялося, настав сезон салатів: українські супермаркети поділилися новими цінами на огірки, помідори та перець.

Також, на полицях українських супермаркетах дешевшає хліб: скільки беруть за буханець пшеничного та батон.