У березні 2023 року відбулася всіма відома та довгоочікувана індексація пенсій, у ході якої середня пенсія збільшилася, сягаючи трохи більше 5 тисяч гривень.

Пенсійний фонд України (ПФУ) на офіційному сайті поділився даними, визначивши, у яких галузях спостерігається найвищий рівень цієї соціальної виплати.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Пенсійний Фонд надав дані щодо середніх розмірів пенсій у різних українських областях. До уваги бралася відома інформація, станом на 1 квітня 2023 року.

Згідно з цими даними, середній розмір соціальної виплати для літніх громадян встановлено на рівні 5238 гривень. Так стало відомо, що найвищі пенсії "ошиваються" у Києві, Донецькій, Луганській та Дніпропетровській областях - 7129 гривень, 6560 гривень, 6049 гривень та 5804 грн відповідно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

А от щодо найменших пенсій, то вони зафіксовані переважно у західних регіонах України — у Тернопільській (3998 грн), Закарпатській (4164 грн) та Чернівецькій (4182 грн) областях.

Станом на 1 січня 2023 року середня пенсія в Україні становила 4622,59 грн, тобто зростання склало 631 грн. Чого, можливо, й не вистачить, за умови, що в нашій країні триває повномасштабна війна, а разом із нею — зростання цін на все.

Нагадаємо, добровільні пожертвування у ПФУ для батьків: як правильно зробити подарунок своїм старим.

Як повідомляв "Знай.uа", декретні під час війни: як і скільки можуть отримати українки

Знай.ua писав, індексація пенсій в Україні: кому в червні та липні прийдуть нові виплати "заднім числом"