В Україні за останній рік їжа стала справжньою розкішшю, оскільки цінники злетіли на всі категорії продуктів. З березня 2022 року до березня 2023 року ціни в магазинах збільшилися на 26,8%. Що подорожчало найбільше, повідомляє Державна служба статистики.

Багатьом українцям доводиться витрачати основну частину доходу саме на продукти харчування, адже за рік цінники дуже злетіли, а зарплати та пенсії практично не змінилися.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Найбільше за рік в Україні зросли ціни на курячі яйця - на 79,8%. На другому місці фрукти, які коштують на 44,9% дорожче, ніж у 2022 році, а третє місце посіли фрукти, що подорожчали на 38,3%.

Українцям стало складніше дозволити собі рибу та продукти з неї, адже цінники злетіли на 37,2%. Водночас м'ясо та м'ясна продукція додали у вартості 20,2%. Також на 20,3% дорожче доводиться платити за хліб та хлібопродукти.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Молочка не менш "дивує" новими цінами. Так, вершкове масло та сир подорожчали на 19,7% та 18% відповідно. Молоко побільшало в ціні 15%.

Суттєво піднялися ціни на цукор – 23,5%, а також макаронні вироби – 20,4%. Водночас соняшникова олія подорожчала лише на 6,9%.

Ціни на продукти. Фото: Держстат
Ціни на продукти. Фото: Держстат

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, огірки, томати та цибуля перестануть бути "золотими": міністр агрополітики спрогнозував зниження цін на овочі.

Також наш портал інформував, українцям обіцяють зниження цін на гречку: основна крупа стане доступнішою.

Крім того, ми писали, свято живота: у супермаркетах подешевшав оселедець, жива риба також тішить цінами.