Наші постійні читачі, а також ті, хто стежить за новинами із соціального життя українців, знають, що з перших днів квітня в Україні завершився опалювальний сезон. Саме тому квітень – останній місяць, у якому домогосподарства отримають раніше нараховані субсидії.

Після того, як допомогу буде отримано, деякі сім'ї в Україні можуть залишитися без субсидій. А ось українці, які мають в сім'ї авто, взагалі можуть навіть і не претендувати на отримання коштів від держави на оплату комуналки.

Про це нагадали представники прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що для того, щоб отримати право на матеріальну допомогу, особа зі складу домогосподарства, яка претендує на субсидію, повинна мати один транспортний засіб (крім мопедів та причепа), з року випуску якого минуло понад 5 років.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Важливо розуміти той факт, що також можна мати у власності кілька автомобілів, але старших за 15-річний вік.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Якщо ж конкретний член одного домогосподарства має у власності принаймні один транспортний засіб, з моменту випуску якого ще не минуло п'яти років або два або більше автомобілів віком до 15 років, субсидія на оплату комунальних послуг у такому випадку не призначається.

Нагадаємо, декретні під час війни: як і скільки можуть одержати українки.

Раніше повідомлялося, зачекайте два місяці? Що робити, якщо допомогу для ВПО не виплачують.

Також, індексація пенсій в Україні: кому у червні та липні прийдуть нові виплати "заднім числом".