Нещодавно українці вже стикалися з бажанням ВРУ про примусове вилучення нерухомості та землі простих громадян, заради відновлення критичної інфраструктури.

Наразі розмови відновилися. Стало відомо, що, згідно з новим законопроектом, який очікує на розгляд у Верховній Раді, це в майбутньому може відбуватися навіть без компенсації.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Законопроект №8225, спрямований на відновлення зруйнованих доріг та електростанцій, дозволяє державі примусово конфіскувати земельні ділянки та об'єкти нерухомості, що знаходяться на них, що належать як фізичним, так і юридичним особам, а також місцевій владі.

Пропонується проводити вилучення без рішення суду та відшкодування, але лише у разі відмови власника добровільно передати майно.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Земельну власність може бути вилучено виключно для будівництва або відновлення об'єктів критичної інфраструктури 1-2 категорій критичності, що включає 17 галузей економіки як державних, так і приватних підприємств.

Будівництво дороги. Фото: Youtube
Будівництво дороги. Фото: Youtube

Законопроект стає особливо актуальним для відновлення транспортної інфраструктури, включаючи будівництво мостів, доріг державного значення, залізничних переїздів, водоканалів, водосховищ та морських портів. Після масових російських ракетних атак.

Повідомляється, що цей законопроект містить сумнівну норму щодо його застосування під час військового стану та протягом 10 років після його скасування без пояснень такої тривалості.

Нагадаємо, прощайте, податки: українцям знову можуть дозволити безкоштовну розмитнення авто

Як повідомляв "Знай.uа", "хрущовки" під знесення, українці на виніс: мешканців старих будинків можуть виселити без їхньої згоди

Знай.uа писав, випив і сів за кермо? У Раді думають посилити штраф для таких водіїв, легко відібравши їхнє авто