Допомога по вагітності та пологах належить до страхових виплат, які виплачуються українцям, які сплачують страхові внески до ПФУ.

У Пенсійному фонді нагадали, що згідно із законодавством до застрахованих осіб належать фізичні особи, які згідно із законодавством підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню і сплачують (або за яких сплачуються) страхові внески.

вагітна жінка на роботі
вагітна жінка на роботі

Тобто жінці, яка провадить незалежну професійну діяльність, допомога по вагітності та пологах надається за умови, що вона перебуває в статусі застрахованої особи і не має заборгованості зі сплати єдиного внеску за період до видачі листка непрацездатності.

Право на допомогу по вагітності та пологах виникає за умови настання 30 тижнів вагітності під час перебування в статусі особи, яка провадить незалежну професійну діяльність. — нагадали у ПФУ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Розмір такої допомоги становить 100 % середнього доходу, обчисленого у порядку, встановленому Урядом.

Якщо жінка, працює як незалежний підприємець, одночасно є страхувальником по відношенню до себе та застрахованою особою, відображення листків непрацездатності для неї здійснюється через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні змінять правила надання декретної відпустки: що буде по-іншому.

Як повідомляв "Знай.ua" люди очікували більшого: якою мала бути березнева індексація.

Також "Знай.ua" інформував, українцям стало простіше отримати субсидію щодо комуналки: головні зміни.