Скільки мали додати під час березневої індексації? Таке питання ставлять ті пенсіонери, хто отримав неочікувано мало.

Родина українців звернулися з питанням щодо березневої індексації пенсії. Обидва члени родини, крім пенсійних виплат, отримують за рішенням суду щомісячну доплату 13 400 гривень за проживання в зоні радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це розповідає тематичний сайт "На пенсії".

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

У зв’язку з катастрофою на ЧАЕС маю І групу інвалідності та отримую пенсію в розмірі 7181 гривні. Ще мені доплачують за проживання у зоні радіоактивного забруднення. Загальний розмір пенсії в лютому складав 20 581 грн. В березні пенсію збільшили всього на 349 гривень (до 20 930 гривень). Але, за моїми підрахунками, індексація мала бути набагато більшою, — запитує Ганна Григорівна з Ровенщини.

Відповісти на хвилююче питання взявся експерт з пенсійних виплат Сергій Коробкін. Він зазначив, річ у тому, що індексація проводиться в межах максимального розміру пенсії. За законом, пенсійна виплата обмежується 10 прожитковими мінімумами. Тобто загальний щомісячний розмір пенсії не може бути більшим, ніж 20 930 гривень.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

В результаті березневої індексації ваша пенсія досягла цієї межи. Імовірно, надбавка мала б бути значно вищою, але додати більше, ніж 349 гривень, у цьому разі не змогли, оскільки діє обмеження. — зазначає експерт.

Нагадаємо, ми писали, що українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватись.

Як повідомляв "Знай.ua", частина українців може розраховувати на зниження пенсійного віку, кому доступний привілей.

Також "Знай.ua" інформував, хто з українців може записатися в електронну чергу для перетину кордону: важливі нюанси та інструкція.