Перед Великоднем традиційно спостерігається зниження ціни долара, через те, що пропозиція перевищує попит.

Експерти фінансового ринку прогнозують, що і в період після Великодня з 17 по 23 квітня на готівковому валютному ринку цілком можливе незначне зниження курсу долара – до 0,5%. У всякому разі так вважає директор департаменту казначейства АТ "Комінбанк" Герман Марченко.

Долари. Фото: скриншот YouTube
Долари. Фото: скриншот YouTube

За словами експерта, головні причини "тиску"самі українці, які хочуть обміняти отриману валюту з 3-місячних конвертаційних депозитів на гривню, а також традиційні приготування до свята.

Готівковий ринок завжди реагує на зміни в курсовій політиці держбанків. Зниження поточного курсу в обмінниках здебільшого відбувається з огляду на курс державних фінустанов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Долари. Фото: Youtube
Долари. Фото: Youtube

У перспективі найближчих двох місяців на валютному ринку цілком можливий розвиток нового тренду, спрямованого на об’єднання трьох наявних курсів в один.

Такий процес стимулюватиме не лише низька інфляція, адже у березні вона склала лише 1,5%, а й поступове зростання економіки країни чи велика макрофінансова допомога від країн-партнерів, що є підмурком для економіки країни — зазначив фінансист.

За прогнозом Марченка з 17 по 23 квітня за щоденних незначних коливань в діапазоні 0,3-0,5 гривні курс перебуватиме в межах: 36,9-37,5 гривні за долар.

Нагадаємо, ми писали, що 7 гривень за кіловат: українцям показали, скільки має коштувати світло та як збільшуватимуть тарифи.

Як повідомляв "Знай.ua" українці дістали заначки з найдальших комірок? Які доларові купюри не приймають обмінники.

Також "Знай.ua" інформував долар по 42,2 та девальвація гривні: курс валют на квітень потішить українців, але потім може настати крах.