Кабмін продовжив дію спеціального періоду за пільговими цінами на електроенергію до 30 квітня 2023 року. Після цього тарифи можуть підняти, і за однією з версій робити це планують у кілька етапів.

В уряді активно тривають дискусії щодо перегляду тарифів на електроенергію для населення. Відомо, що вже існує кілька концепцій, але поки що невідомо, яку вирішать втілити в життя.

Тарифи на електроенергію, кадр з відео
Тарифи на електроенергію, кадр з відео

Так, за однією з версій, тарифи на світ можуть підвищити в кілька етапів. Перший етап може відбутися вже у травні, адже тарифи, що діють, згідно з рішенням Кабміну, залишаються актуальними до 30 квітня.

За оцінками експертів, кінцева вартість електроенергії для побутових споживачів може піднятися до 5,5 гривні за кВт*годину. Але натомість підкреслюється, що цього не буде достатньо для покриття всіх потреб енергетиків, оскільки ринкова вартість електроенергії становить 7 гривень за кВт*годину.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Джерело в Кабміні видання "Економічна правда" інформує, що в Україні можуть реалізувати механізм із поділом споживачів. Усього буде дві категорії: ті, хто споживає до 1000 кВт*год щомісяця і ті, хто використовує більше електроенергії.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Передбачається, що заможні українці, які споживають понад 1000 кВт*годину, щомісяця платитимуть за тарифом, наближеним до ринкового - близько 6-6,2 гривні за кВт*годину. З другою категорією поки що не визначилися, але розглядається варіант підняти тарифи на 30-40% або залишити їх на чинному рівні.

Раніше портал Знай повідомляв, що на платіжки за воду вже дивитися не хочеться: коли в Україні пройде новий етап підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, платіжки за світло недостатньо великі? Українцям радять готуватися до нового підвищення тарифів на електрику.

Крім того, ми писали, українцям розповіли важливу новину про тариф на газ: діятиме лише до 30 квітня.