Українців звільнили від популярного податку – на землю та нерухоме майно. Відповідний законопроєкт №7632 ухвалили у Верховній Раді, але від сплати звільнять не всіх. Хто і за яких умов може не платити, розповів заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7632, який звільняє частину українців від сплати податку на землю та нерухомого майна. Поширюється це лише на майно, яке постраждало від воєнних дій чи перебуває на окупованих територіях.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

"Звільнення плати за землю для фізичних (за весь 2022-й) та юридичних осіб (з 01.03.2022 — 01.01.2023) застосовуватиметься, якщо земельна ділянка розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. З 2023 року пільга діятиме останнього числа місяця, у якому завершено активні бойові дії чи окупація", - пояснив Ярослав Железняк.

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Зазначається, що звільнення з податку буде діяти з 2023 року до останнього числа місяця, в якому завершаться активні бойові дії чи окупація.

Втім, щоб не сплачувати податок, доведеться спочатку підтвердити руйнування документально: надати акт огляду об'єкта, який може скласти ДСНС, орган місцевого самоврядування або територіальний орган.

Звільнення від податку. Фото: скрін telegram
Звільнення від податку. Фото: скрін telegram

Раніше портал Знай повідомляв, українцям нагадали про податок на квартири: коли і скільки потрібно сплатити.

Також наш портал інформував, що українці зможуть отримати одноразову допомогу від держави: хто може претендувати на виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Держава має брати витрати пенсіонера на себе": у ПФУ зізналися, кому збільшили виплати на 500 гривень.