Деякі українці мають право на доплати до пенсії у розмірі 230,4 гривні, що становить 10% мінімальної пенсії. У яких ситуаціях можна отримати доплату, повідомляє видання "На пенсії".

Дружини та чоловіки померлих учасників бойових дій мають право на збільшення пенсії у вигляді доплати у розмірі 10% від мінімальної пенсії. У 2023 році мінімальна пенсія складає 2304 гривні, тобто розмір доплати – 230,4 гривні. Це право прописано в законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Зазначається, що підвищити пенсії на 10% прожиткового мінімуму можуть дружини та чоловіки померлих учасників бойових дій, які за життя були визнані особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

При цьому є обмеження, яке важливо враховувати, звертаючись за доплатою: отримати "бонус" до пенсії можуть виключно ті подружжя загиблих ветеранів, які не брали шлюб із третіми особами. Звертатися за доплатою необхідно не до органів соціального захисту населення, а до Пенсійного фонду України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому з пенсіонерів, які працюють, не перерахують виплати.

Також наш портал інформував, все залежить від того, скільки часу працюєш: у ПФУ пояснили, як розраховують страховку у разі нещасного випадку на роботі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати менше пенсії через війну: у ПФУ розповіли, як цього уникнути та збільшити виплати.