Мер Києва, Віталій Кличко, підписав відповідне розпорядження.

Щоб отримати цю стипендію, громадяни України повинні бути зареєстровані та проживати у Києві та досягти 60-річного віку. Кандидатами на отримання стипендії є:

  • Спортсмени, які посіли перші шість місць на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, а також чемпіони та призери спортивних змагань міжнародного та всеукраїнського рівня;
  • Тренери, які працювали у сфері фізичної культури та спорту не менше 30 років;
  • Спеціалісти з фізичної культури та спорту, які внесли значний внесок у розвиток цієї галузі та працювали у ній не менше 30 років.

Конкурсну комісію, яку має сформувати Департамент молоді та спорту м. Києва, визначатимуть стипендіатів.

Претендентів можуть висувати Рада ветеранів фізичної культури та спорту м. Києва, Асоціація ветеранів спорту України, фізкультурно-спортивні товариства та відомства, федерації з видів спорту та відповідні громадські організації.

Клопотання про присудження стипендії можна подавати до конкурсної комісії до 1 листопада щорічно. Щороку не більше 50 стипендій буде присуджуватись.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Заявки на отримання стипендії повинні бути подані до конкурсної комісії до 1 листопада щороку. Кожного року буде присуджуватися не більше 50 стипендій, що виплачуватимуться щорічно в розмірі двох прожиткових мінімумів на одну працездатну людину. Повторно заявку на отримання стипендії можна подати не раніше, ніж через два роки.

Раніше ми розповідали: Кабмін українцям обіцяє списати борги за комуналку, кого стосується

Нагадуємо: Виплата у три місяці та разовий переказ, хто з українців може отримати гроші

Також: Підвищення пенсійного віку на 5 років, кому доведеться знайти в собі "другу молодість"