Коли в Україні оголосили про продаж деяких ліків виключно за рецептами, в аптеках розпочався справжній ажіотаж. Люди скуповували всі, як рецептурні, так і безрецептурні препарати. Через це тепер на один із них спостерігається дефіцит.
В аптеках зафіксували дефіцит препарату "Німесил", оскільки українці піддалися дикому ажіотажу та змітали його з полиць. Виробник ліків підтвердив, що проблема існує, але він працює над тим, щоб якнайшвидше її усунути, пишуть в Аптека.ua.

Мем про Німесил. Фото: мережа Інтернет
Мем про Німесил. Фото: мережа Інтернет

В аптеках 31 березня, перед запуском е-рецепту, продаж "Німесилу" злетів на 424%. Через це запаси аптек та дистриб'юторів виснажилися. Проте представник компанії "Берлін Хемі" спростував чутки про те, що нестача пов'язана з перереєстрацією чи проблемами з виробництвом.

"Панічні настрої перед введенням е-рецепту призвели до бажання населення придбати важливі для них ліки про запас, що призвело до значного зменшення товарних запасів", – сказав продакт-менеджер "Берлін-Хемі" Сергій Кива.

Зараз компанія старанно працює над тим, щоб найближчим часом наявність "Німесилу" відновилася. Незважаючи на великий попит та подорожчання логістики, ціни на препарат не змінюються.

Аптека, черга. Фото: Новини.Live
Аптека, черга. Фото: Новини.Live

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, аптеки показали, скільки заробили за день ажіотажу через е-рецепт: виторг зріс у п'ять разів

Раніше ми писали про те, що експерт показав, кому вигідно введення рецептів на ліки: "Мільярди гривень з наших кишень"

Як повідомляв Знай.ua, як отримати електронний рецепт на ліки - проста інструкція, яку знають навіть бабусі