Українці можуть отримувати у спадок від померлих родичів соціальні страхові виплати, які їм належали. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

У ПФУ наголошують, що у спадок можуть входити лише виплати у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, каліцтвом чи іншим ушкодженням здоров'я, що належали застрахованій особі і при цьому не були отримані нею за життя.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

"Тобто спадкоємці померлої людини можуть отримати лише ті страхові виплати у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, які належали застрахованій особі, і не були отримані нею за життя", - пояснили у ПФУ.

ПФУ. Фото: Youtube
ПФУ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У той самий час спадкоємці що неспроможні придбати саме право відшкодування шкоди, яке належало застрахованій особі.

"Права та обов'язки, які нерозривно пов'язані безпосередньо з особою спадкодавця, зокрема, право на відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, до складу спадщини не входять", - додали у відомстві.

Раніше портал Знай повідомляв, чи потрібно знову подавати документи на субсидію: українцям розповіли, як зміниться допомога з травня 2023 року.

Також наш портал інформував, що українські пенсіонери з мінімалкою отримають солідну надбавку: хто перший у черзі на 70% "бонусів".

Крім того, ми писали, хто з українців під час воєнного стану може не платити комуналку: треба лише взяти довідку.