Для всіх наших читачів, котрі під час походу до магазину уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на картоплю, капусту та лак.

Станом на 7 квітня в магазинах ціни на ці овочі трохи знизилися.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від експертів економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Згідно з відкритими даними, у березні ціни на овочі значно підвищилися, деякі з них досягли рекордних показників. А ось на початку квітня їх вартість пішла до зниження.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість картоплі

Зокрема, молода картопля подешевшала з 23,01 грн/кг 12,50 грн/кг. Рожевий став дешевшим з 11,82 грн/кг до 10,20 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Вартість капусти

Молода капуста знизилася у ціні з 77,34 грн/кг до 64,90 грн/кг. А ось білокачанна, навпаки, трохи додала ціни, досягнувши 24,67 грн/кг. При цьому вартість стартує від 21,74 грн/кг (Метро) до 31,90 грн/кг (МегаМаркет).

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість цибулі

Практично на 4 гривні знизилася в ціні біла цибуля, склавши 84,90 грн/кг. Цибулю можна придбати за 56,92 грн/кг, а синю – 58,26 грн/кг.

Нагадаємо, великодні знижки вдарили за цінами в супермаркетах: за чим в Україні продають сосиски, каву, олію, шоколад та побутову хімію.

Раніше повідомлялося, у супермаркетах подорожчала "молочка", але не вся: скільки українцям коштуватиме кефір, сметана і сир.

Також, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.