Для всіх наших дорогих читачів, котрі під час походу до магазину уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на курячі яйця, хліб та олію.

Станом на четвер, 6 квітня, можна констатувати, що продукти у супермаркетах трохи подешевшали.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на яйця, фото: Знай.ua
Ціни на яйця, фото: Знай.ua

Вартість курячих яєць

Ціни на курячі яйця у квітні, які є одним із головних атрибутів для Великодня, який незабаром святкуватимуть українці, пішли до зниження.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зокрема, торгова марка Квочка С1 подешевшала з 72,06 до 70,60 грн за десять штук. Цінник на них коштує від 66,99 грн (Новус) до 74,20 грн (Ашан). Ясенсвіт подешевшали менш значно – лише на 5 копійок, до 74,12 грн за десяток. За 30 штук таких самих яєць доведеться віддати 218,50 грн.

Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin
Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin

Вартість хліба

Після яйцями трохи подешевшав і пшеничний хліб – 31,99 грн за 650 грам. Середня вартість хліба Цар нарізка залишилася на колишньому рівні – 35,93 грн. за 600 грам.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Вартість олії

А ось соняшникова олія торгової марки Олейна рафінована знизилася в ціні з 63,74 грн. до 57,30 грн. за 850 мл. При цьому ціни на нього у різних супермаркетах значно відрізняються. Наприклад, у Новус воно коштуватиме 49,99 грн, а в Ашані за нього доведеться віддати 64,60 грн за 850 мл.

Тим часом торгова марка Щедрий Дар додала в ціні кілька копійок, досягнувши 66,50 грн за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Нагадаємо, супермаркети неприємно здивували новими цінами на зелень: петрушка та кріп на вагу золота.

Раніше повідомлялося, що великодня випічка не буде прісною: українські супермаркети оновили ціни на борошно, цукор та сіль.

Також, коли цибуля та гречка стануть доступними: експерт розповів, чого чекати від цінників у супермаркетах.